Bank Holiday Monday

Idag så har vi varit lediga från jobb! Det är nämligen en bank holiday monday, alltså bankerna är stängda och det kan närmast likna en s.k. "röd dag". 5 st varje år får man....

 

Dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss dock! Vi vaknade hungriga som vargar och körde snabbt till mataffären för att fylla på kylskåp. Hade 2 timmar på oss innan vi skulle plocka upp K på vägen. Har man två timmar på sig i en gigantisk affär så hittar man alltid något kul att köpa...det blev bla en strykbräda då vi aldrig har haft en och jag har insett nu med alla mina skjortor att det kan vara rätt praktiskt att ha.  Har en stor svart sopsäck med kläder som ska strykas....gahhh nån som vill tjäna lite extra pengar och stryka mina kläder? Såå tråkigt ju...

 

Kikade lite smått på kameror...D ska köpa en ny till mig i födelsedagspresent :) Min nuvarande  är typ smalt som ett kreditkort har hållit jättebra och hängt med över hela världen...men kräsen som jag är vill jag ha en ännu bättre... Bättre skärpa, zoom och megapixlar önskas! Det står mellan en Sony Cybershot och Panasonic Lumix. Båda på 12 megapixlar, alla andra tekniska delar är typ exakt likadana. Så vilken ska jag välja??? Svårt det där...

 

Tidigt eftermiddag brummade vi alltså hem till K, så följde hon med hit då vi softade lite och glodde på dumburken. D hade en akut tandläkartid vid 4 så vi åkte dit...han fick dra ut 2 tänder stackarn, hna hade brutit dom igår när han var på en vattenpark i Spanien och slog huvudet i väggen när han kom nersusandes från en rutchkana.... Min lilla älskling hade så ont, var hemskt att se honom så! Har aldrig någonsin sett honom lida så fysiskt mycket.... Vi köpte lite kinamat på vägen och hyrde Marley & Me. Drack cider, proppade i oss massa god mat ( gigantiska räkor med bambuskott och vattenkastanjer för min del) och grinade till filmen. Helt seriöst, den är så sorglig att man bölar som en liten barnunge. Har inte gråtit så mycket pga en film sen jag såg Titanic tidigt 90 tal! haha helt sjukt. Måste ses. Speciellt om man är hundägare, då man verkligen känner igen sig.

 

Nu ska jag ta hand om min plutt innan jag ska nanna kudde. Tillbaka till jobbet imorgon! Ser fram emot det dock :) Kommer bli suuuuperintensivt denna vecka men jag har massa skoj att se fram emot till helgen :)

 

 


foodilicious

Söndag....ångest dag för många? Tillbaka till jobbet måndag morgon, in i ekorr hjulet igen. Fast jag är ledig imorrn så jag är ganska glad ikväll =)

 

Idag har jag städat på..hehe...som jag trodde, precis innan jag skulle dra till flygplatsen for jag omkring som jag vet inte vad! Jag tycker om när det är "luftigt" runt omkring mig...har därför ställt undan massa skräp som vi inte använder. Typ i köket, det enda som får stå framme på bänken är mikro och diskställ. Inget annat! Brödrosten ställde jag undan, vi äter ju inte bröd längre. Och kaffekokaren fick snällt flyttas ner till ett skåp. Det blir ju oftast Starbucks on the go som vi dricker och snabbkaffe under veckorna så stackars lilla kaffekokaren används ju bara ca 1 gång per vecka. Onödigt att den ska stå framme då!

 

Fast ibland hamnar jag i perioder då jag vill att allt ska vara myyyyisgt.....massa ljus och filtar runt omkring...funkar på kvällskvisten men sen på morgonen när jag vaknar brukar jag oftast undra vart i hela friden jag har hamnat?

 

Äntligen är jag mätt och belåten...har inte handlat mat en enda gång sen David åkte! Och vårt kylskåp ekade tomt redan då...har levt på nudlar, surkål, pizza, pulvermos, glass m.m.... :D När D hade dumpat sin resväska puttrade vi iväg till en...ehhh Carvery vad det nu blir på svenska. Hatställe nummer ett fast för 5 pund var all-u-can-eat buffé så var det inte så illa. Först får man välja vilket kött man vill ha : rostbiff, skinka, kalkon, kyckling...det står alltså en snubbe och skär bitar av dessa djur åt dig hehe...smakligt det låter... efter det kommer potatis, kokt eller ugnsbakad....sedan tar man grönsaker...då jag avstår mer än gärna från detta köttkalas fyller jag på med ärtor (är helt besatt av dom!) broccoli, blomkål, brysselkål och lök som har varit i ugnen i typ 100 år....sedan tar man lite (läs mycket) gravy på det hela, en slags ehhh brunkletig sås. Jag som är såsfanatiker brukar dränka mina stackars ärtor och broccolisar ganska rejält.

 

Måste äta upp allt nu i veckan man samlar på sig som hamster i skåpen. Det är sant, jag är en riktig hamster. Ska jag köpa tandkräm köper jag gärna 10 tuber...50 st toarullar? Ja tack! Ska nog ta ett kort på vårat toarulle berg en vacker dag, ser ganska lustigt ut hahaha.

 

Funderar nästan allvarligt på att lägga upp all mat jag har ätit på en vecka...tror många skulle vara ganska förvånade då ;) dessutom så tar jag nästan alltid kort på min mat! hmmm tåls att tänka på ;)

 


sista....

OK sista inlägget nu. Vart min inspiration för att skriva kom från vet jag inte. Har bara druckit 2 koppar kaffe, så jag är ju knappast hög på koffein. Har börjat dricka mindre kaffe nu, inte bra för min GERD reflux sjukdom som har börjat spöka igen :( Har lovat mig själv att inte dricka något kaffe nu i helgen...får se om jag orkar hålla ögonen öppna! Ska iallafall hålla mig borta från Red Bull, drack en dubbel stor igår och det blev heeelt galet. Speedad som bara den!

 

D är i Spanien denna vecka så jag leker ungkarl höhö. Har inte diskat på 5 dagar eller städat över huvudtaget. Illa. Jag prioriterar vänner, hunden och sömn istället :) Han kommer dock hem på söndag så då kommer jag säkert att fara omkring och städa som en galning i sista minuten. 

Imorgon är det fredag och då har jag lovat mig själv att jag ska städa innan jag kan belöna mig själv med något trevligt :-)

Ha en trevlig helg!


Yoga :)

Igår var jag och underbaraste J på yoga här i närheten. Det höll på i en timme och jag trodde att jag skulle avlida efter ca 10 minuter. Såklart att jag vet vad yoga går ut på, men jag trodde aaaaldrig att det skulle vara SÅ jobbigt. Det ser ju inte jobbigt ut? Jag hade sett fram emot all stretching och att ligga och vila på slutet, hehe. Men vår instruktör körde på så att alla vi tjejer (och en kille) flåsade rejält. Alla var helt tomatröda i ansiktet. Jag svettades mer än vad jag någonsin har gjort. Läraren blev lite konfundersam när han insåg att jag hade protes...haha. Men det funkade faktiskt relativt bra! Kunde göra nästan alla övningar och om det inte gick så hittade jag på något annat istället. 

Idag har jag träningsvärk....!!!

 

Efter yoga passet körde vi hem till J som bjöd på spaghetti och köttfärsås. Himmelskt gott! Vi älskar att sitta och prata om mat. Denna tjej är otroligt grym på just tårtor och bakelser....ahhhh. Perfekt att ha henne som kompis hehe =) Hon är så gullig att hon till och med gjorde en matlåda till mig som ja kunde ta med till jobbet idag! 

 

Så det blev en bra avslutning på en lång och konstig dag. Just yogan hjälpte mig väldigt mycket att få ut mina aggressioner och frustrationer. Allt "lättade" från mina axlar. 

 

Anledningen till varför dagen inte var rikigt bra var eftersom jag var på sjukhuset. Missade 4 timmar av jobb pga det, åkte vilse, kommer försent, springer flämtande fram, kommer in i sista sekund....och vad säger min läkare? 

-Jaaadu jag vet inte riktigt varför du är här idag...

Jag börjar störtgråta! När jag blir arg eller sur så gråter jag väldigt lätt. Den här läkartiden hade jag väntat på i ca 5 månader, och när hon sa så så pallade jag inte mer och sa till henne exakt vad jag tyckte. 

Fick några fler remisser (IGEN) denna gån till specialist sjukgymnast (SUCK) och en undersökning för att kolla om nerverna i axeln är i kläm. Vilket jag har trott hela tiden men det är ingen läkare som lyssnar på mig. Istället för att gräva bland muskler och skelett är det ingen som har brytt sig om att undersöka nerverna. Jag ska få elektriska stötar typ genom armen för att dom ska bedömma om det är någonstans nån nerv sitter i kläm. Hittar dom nåt så kommer denna undersökning förhoppningsvis leda till operation där man går in och lättar på trycket. Visst det innebär en operation till men ärligt talat så är jag trött på den här karusellen!

 

 


Dreams are coming true

Det går alldels för bra nu. Det är knappt så att jag själv hänger med i svängarna. Jag har fått en fast tjänst på mitt nuvarande jobb, som Business Development Associate. Helt galet. Kommer jobba typ som företagsjurist. Min uppgift kommer att gå ut på att skriva offerter och kontrakt med nyblivna klienter. Nästan så att jag måste nypa mig själv, det är ju inte sant! Trodde aldrig att jag redan vid 22 års ålder skulle finna drömjobbet. Jag visste ju när jag började plugga juridik att jag inte ville jobba inom domstolen, utan i ett företag. Men sen så visste jag inte så mycket mer. Helt plötsligt gled jag in på ett bananskal på ett internationellt läkemedelsföretag. Detta nya jobb kommer leda till en del resor framöver, spännande! Längtar tills jag börjar på riktigt. Är såklart lite ledsen över att lämna mina nuvarande arbetskamrater och arbetsuppgifter. Dock så kommer jag bara vara på andra sidan av korridoren från tjejerna och vi kommer förmodligen träffas vid kopiatorn regelbundet :) Nu så kommer jag mer eller mindre vara ensam tjej på min avdelning....bara killar....!!

 

Löning idag dessutom, så jag är extra glad :) Vi har bokat vår julfest (haha redan). Eftersom företaget fyller 30 år i år så blir det 70 tals tema....herregud...! vi får se vad det blir för outfit då! :)

Jag är så lycklig just nu pga mitt jobb att jag svävar på små rosa moln...Saker och ting går äntligen bra....men går det nästan lite fööör bra? Är rädd att det ska hända något katastrofalt i min omgivning nu, är inte van vid att allt bara rullar på :S

 

Måste jobba på att hitta en bra balans mellan jobb och fritid. När jag kommer hem så är det viktigt att varva ner. Eftersom mitt jobb är extremt stressigt och intensivt så är det svårt att släppa allt när man slutar. Sitter fortfarande med hjärtklappning och skakiga händer i bilen på väg hem. Men med ett leende på läpparna.