År 2008

Eftersom denna blogg har endast varit aktiv sedan juli så får jag helt enkelt tänka tillbaka lite...

Förra nyårsafton spenderades med vänner, två våningar under vår egna lägenhet. Tyvärr så har vi ingen kontakt längre med någon av dessa personer, men det mår vi bara bra av. 

Januari spenderades med näsan i juridik böckerna då jag hade en massa inlämningar i slutet av månaden.

Februari gick åt till att ligga före så mycket som möjligt i skolan eftersom den sista dagen på månaden opererade jag min axel. 

Mars är en enda stor dimma, jag mådde väldigt dåligt både fysiskt och psykist. Kunde inte röra mig, hade konstant ont och fick åka in på akuten. 

April var en ganska intensiv månad eftersom jag mådde fortfarande dåligt efter operationen, vi avslutade flera relationer med sk vänner och i samma veva så flyttade vi. Jag älskade vår lägenhet, mitt i stan, lyxig och fräsch på 14e våningen, men det fanns många negativa aspekter med att bo så som vi gjorde. Vår psycho granne och löjligt dyr hyra gjorde att vi tillslut tog vårat pick och pack och flyttade, 1km från stan men till en lika stor fast mycket billigare lägenhet med fina parker runt omkring. 

Maj innebar examendags! Spenderade större delen av mina dagar med att plugga in det sista inför proven. Hade en massa press på mig, kunde ju inte misslyckas! Dessutom får man inte göra om proven här som typ i Sverige... 

Juni kom och jag njöt för fulla drag. Vi grillade och promenerade mycket. Hade dock konstant ont i magen och oroade mig över mina resultat. Åkte hem i en vecka och slappade, var jätteskönt. I slutet av månaden åkte jag till vårat sommarställe i Polen. D ringde mig när jag satt i bilen på väg dit och berättade att jag hade klarat mina tentor med bravur! Fick ett extremt bra slutresultat, tusen gånger över min förväntan. 

Juli betydde examensdagen! Min familj kom hit till Cardiff och firade min stora dag tillsammans med mig. Det var verkligen typ den bästa dagen i mitt liv. Ungefär som studenten fast hundra gånger bättre. Alla kan ju ta studenten egentligen, men det är inte många som går vidare och pluggar klart en utbildning direkt efter! 

I Augusti befann jag mig på resande fot! Åkte till Sverige för en till semester innan min långa London-Dubai-Peking resa. 

September var en helt galen månad. Var i Kina och tittade på när David simmade i Paralympics. Han vann 4 guld och våra liv förändrades! När vi kom tillbaka så kunde vi inte fatta hur stort det hade varit här hemma. Vi rycktes med en cirkel av viktiga människor och blev bjudna på galakvällar, middagar och fina tillställningar. Pengar började komma in och jag fick hoppa in som Davids personliga assistent.

Oktober betydde semestervecka för David, så vi åkte till Sverige igen! Jag åkte till Tyskland en sväng också :) Vi vilade upp oss lite för vi visste att det skulle bli galet igen tillbaks i Cardiff. Jag spenderade dagarna med att sitta i telefon och svara på mejl åt David och försökte arrangera hans schema så gott det gick. Eftermiddagarna jobbade jag i kassan innan jag svidade om till nån klänning och blev hämtad till något event vi skulle gå på! Haha, helt sjukt.

November var fortfarande väldigt fullbokad med allt vi skulle vara med på. David fick flera sponsorer och blev erbjuden både pengar och materiella nödvändigheter ;) 

December var lite mera lugn och det var mest helger som vi var ute och minglade. Julen började närma sig och julklappshysterin! Jag blev mångsysslare och hade 3 jobb helt plötsligt plus att jag gick på flera intervjuer. I slutet på månaden åkte vi hem till Sverige och spenderade en fantastisk jul med familjen!

Det tråkiga med år 2008 var nog min axel som förstörde ganska mycket för mig och för att jag mådde så dåligt. Det var synd att vi förlorade flera vänner, fast nu när jag tänker efter var dom väldigt falska och gick bakom ryggen på en och snackade skit.

Det bästa med året var min Kina resa som jag fick som present av mina föräldrar i examenspresent, jag kommer minnas den förevigt! Och min examensdag, den slår allt. 

År 2009 är på ingång och jag hoppas att det leder till ett fast heltidsjobb. Vi ska spara så mycket som möjligt och leva på en liten budget, så att vi har råd att flytta till Sverige så snart som möjligt och köpa en bostadsrätt! Jag och älskling kommer att fira 5 år tillsammans och det lutar åt en spännande resa i slutet av året! :D

God fortsättning!

 


Nyårsafton!

Sista dagen på året... Ett år som har varit fyllt av glädje och kärlek, men även smärta och sorg. Idag har jag äntligen blivit klar med kontraktet....puuhh... Det var jobbigt! Tror att det gick åt helvete men vi får väl se... Har suttit sen kl 7 imorse, det var sviiiinkallt. Hade pyjamas, mjukisbyxor, tofflor, tjocktröja, badrock och filt runt omkring mig. Värmen var på men jag frös en massa ändå! Jag ska snart fixa ihop en liten sallad innan jag börjar plocka här hemma. Sedan är det dags att jobba lite innan något nyårsfirande kan börja. Dock jobbar jag imorgon, så det blir nog en lugn kväll. Ingen nyårsafton kommer någonsin kunna slå dom jag brukade fira uppe i Åre! 

Jag struntar i det här med nyårslöften, vem håller sånt? Klart man kan önska vissa saker... typ att bli mer positiv! Detta år har jag varit så himla negativ att det är helt sjukt. Dags att se livet från den ljusa sidan!

Nu ska jag skriva ihop en liten summering av året :)

Hoppas alla får ett riktigt Gott Nytt År!!!


Tillbaks i Cardiff...

Hejsan!

Nu är jag tillbaka i Cardiff... Det är sååå stökigt här, jag blir tokig! Hemma i huset så är det dock pedantiskt städat, inte konstigt på att man får ångest när man återvänder till sitt egna hem... Min mamma är typ besatt av att städa, hon städar toaletterna varje dag...så allt är skinande och fint! Jag tror att jag kommer få ägna hela helgen åt att städa. Kuul. Men man blir glad sen när allt är på sin plats! Slänga lite skräp å så....

Min jul var toppen, vi hade det jättemysigt. Det snöade ju lite på både julafton och juldagen, det uppskattades! Speciellt av David haha han är besatt av snö. Vi åt god mat tills vi typ doog. Ska nog detoxa lite från all julmat, magen står fortfarande åt alla håll och kanter...

Jag fick jättefina presenter i julklapp! Ska nog skriva upp dom så att jag inte glömmer bort vad jag fick... :)

Ca 10 st klädesplagg av mamma (allt från skjortor till partytoppar)

500kr

Stora Skrattboken 

Svart Klocka

Maddicken DVD!

En fågel man kan hänga upp, gjord av min lillasyster!

Beverly Hills säsong 3

Marian Keyes nya bok

2 tröjor från David

Känn Pulsen Slå boken

Prenumeration på The Week

Katie Melua skivan :D

Ahhh kommer inte på något mer jag fick på själva julafton... Men innan så hade jag dessutom fått en digital fotoram, Barack Obama boken, 2 No Doubt skivor, strumpor, badrock, tvålar, Skullcandy hörlurar och min fina nya LG Viewty mobil:D 

Hoppas att jag inte har missat något nu?

Anyway måste tillbaka till verkligheten nu. Ska skriva ett kontrakt så det gäller att sätta fart! Men det är SATANS svårt. 

Ikväll ska jag jobba och imorgon är det nyårsafton! Shit... vi ska fira hos Ds föräldrar för första gången. Lulah hämtar vi på fredag, hinner inte innan dess. Har saknat min lilla galna skrutt! Fast det har varit skönt att få lite semester från henne också...hehe. 

Dags att motivera sig lite....

 


God Jul !!!

Hej alla glada!

Nu är jag hemma i kära Stockholm! Tyvärr har vi ingen snö dock =( Kom hit sent i lördags natt, och sen dess har vi typ ätit massa mat konstant haha. Det bästa med våran lite annorlunda jul är att vi firar jul väldigt traditionsenligt, dock blandas både polska, svenska och engelska traditioner tillsammans. Min underbara mamma har lagat helt otroligt mycket mat!!!
Detta har hon lagat hittills:
5 sorters sill (med senap, rödlök, pepparrot, vinäger, olja)
Julskinka
Rostbiff
Potatissallad
Rödbetssallad
Eget bröd med soltorkade tomater ochj oliver
Rödbetssoppa
Vitkålsallad
Egen "saft" (kokas på äpple, plommon etc)
Vallmokaka
Ostkaka
Chokladkaka
Lussebullar

Dessutom har vi gjort pepparkakor, knäck, ischoklad, och pepparkakshus!
Det som är kvar på listan är typ janssons frestelse, köttbullar,prinskorv och...vad mer? I helgen ska hon även göra en smörgåstårta :D

Inte konstigt att jag älskar mat, min mamma lagar alltid massa uunderbar mat till mig :)

Annars så har vi sprungit runt i affärer och handlat mat (HAHA), köpt några sista minuten julklappar, träffat E och C och pratat i telefon med mina sötnosar.

Igår så köpte vi gran på samma ställe som alltid och klädde den medans vi lyssnade på julmusik.
Imorgon så kommer vi väl flänga runt på morgonen och fixa med det sista s¨å som att städa lite, fixa naglarna osv.
Klockan tre kommer vi sitta bänkade framför KALLE ANKA såklart och klockan 17.00 blir det middag och därefter kommer TOMTEEEEN :D I have been a good girl this year :)

God Jul!!!

Längtar till jul!

Jag förstår inte vart tiden tar vägen...varje dag är fullspäckad med saker att göra! 

I fredags så hyrde jag 3 filmer eftersom jag trodde jag skulle spendera hela helgen själv.

Jag hyrde Baby Mama, som handlade om en kvinna som ville skaffa barn men inte kunde och hennes förhållande med surrogatmamman. Filmen var ganska rolig och söt men väääldigt förutsägbar. Fick mig ett gott skratt ändå! Nästa film var P.S. I Love You... måste vara typ den enda som inte hade sett den än. Jag grät under hela filmen! Jag brukar aldrig gråta under filmer, kanske en liten tår någon gång på sin höjd, men under denna film så grät jag konstant! Den var så....fin...trots allt gråtande så var den väldigt rolig och käck. Helt klart en toppenfilm! Till slut såg jag Smart People eftersom Sarah Jessica Parker var med i den och Ellen Page (`?), hon från Juno. En ganska annorlunda och udda film, så den var helt ok. 

Jag såg Baby Mama med S som kom över och käkade lite indisk mat. Min kära K kom över på kvällen och vi drack vin och pratade om allt möjligt! På lördagen storstädade jag eftersom Davids vän A skulle komma över och sova här! När dom kom så åkte vi till Cardiff Bay och strosade omkring och käkade på Gourmet Burger Kitchen. Muuums. På kvällen gjorde jag mig iordning och åkte in till stan för att träffa K. Vårt jobb hade julfest men jag ville inte gå så jag kom efteråt... Vilken piss kväll det blev! Inne på hotellet där dom hade festen var folk fulla och det blev bråk och slagsmål. Usch! Vi drog vidare med några killar från jobbet till ett annat ställe men där var det lika dåligt! Hemsk musik, långa köer till baren...intriger och bråk... jag ångrar verkligen att jag gick ut! På mitt job finns det såå många idioter och typer som lekar att dom är värsta balla.

På söndagen så var jag hemma och gjorde en brakfrukost till mina pojkar :) Det blev äggröra, bacon, toast, korvar....english breakfast! Jag åt sushi och drack smoothie hehe.

Nu i veckan har det varit uppoch ner i mitt huvud. Jag har kommit igång med bloggandet lite smått och fixat med dom sista julklapparna. 

På fredag ska jag på intervju!!!! Åhh nu blev jag nervös...Och på lördag åker jag HEEEEEM!!! Bloggar mer därifrån. 

 


Torsdag

Denna vecka har verkligen gått snabbt...! Jag trodde att det var tisdag av någon anledning? Nåja, en dag till på jobbet, sedan leedig i 3 dagar! 

Igår var jag på arbetsintervju... Första gången någonsin! Stället låg mitt i ingenstans, så jag tog en taxi dit...taxisnubben hade inte heller nån aning om vart vi skulle, så det gick sådär. Till slut kom vi fram och min intervju varade i 2 TIMMAR! trodde jag skulle dö...dom grillade mig ordentligt! Men jag sålde mig själv ganska bra hehe... ;) Jag var sååå duktig på det mesta, eller nåt. Det hela gick så bra att dom erbjöd mig jobbet. Jag vart väldigt paff då jag absolut inte trodde jag skulle kunna få jobbet, eftersom jag tycker att jag saknar de relevanta kunskaperna som krävs. När jag väl kom hem så visste jag inte om jag skulle vara glad eller inte... Jag hade ju fått jobbet, ett heltids jobb med en bra lön...men...det fanns ganska många nackdelar med detta jobb. Till exempel så skulle det innebära skift arbete, alltså 12 timmar åt gången. Dag 1 och 2 från 8 på morgonen till 8 på kvällen, dag 3 och 4 från 8 på kvällen till 8 på morgonen! Efter det var man ledig i 4 dagar...men när man jobbade natt var man helt ensam i byggnaden! Jobbet går ut på att man sitter i telefon och pratar med folk som behöver stöd och rådgivning angående deras problem på arbetsplatsen, depressioner, tvångstankar och ångest. Liite för långt från det jag vill hålla på med. Så jag ska ringa idag och tacka nej. Känns bara helt fel. Men men! Ska komma igång nu med min blogg grej i dagarna och så ska jag fortsätta leta efter ett vanligt jobb... Det lär väl lösa sig till slut!

Idag har vi varit på långpromenad med hunden coh fikat på ett nytt ställe här som ligger nära där vi bor. Ett litet fik med massa olika te sorter, nästan 100 olika har dom! Jättemysigt var det. Har även försökt mig på att göra tacopaj, fast det gick nog åt skogen. Jag har aldrig gjort paj så det blev sådär! Har inte smakat än men det ser inte särskilt gott ut haha. Pajformen har sjunkt ihop till en stor degklump på botten typ.... HAHA

Älskling är borta hela helgen, och jag har ingenting inplanerat så jag ska bara ta det luugnt och titta på massa roliga romantiska tjejfilmer! :) Kanske blir det utgång? 

 


Julkonsert + galakväll

Puhh idag har jag varit trött... längtar efter en helg då man kan bara glida runt och ta det liite lugnt! Men jag ska inte klaga, har haft en toppenhelg! :) 

I lördags var vi på julkonsert som var organiserad för att samla in pengar till en liten pojke som har en hemsk sjukdom, han kommer inte ens leva tills han är 20 år gammal. Om ett år kommer han att sitta i rullstol eftersom hans muskler förtvinar sakta men säkert. Sjukdomen heter Duchenne och är väldigt sällsynt och dom kämpar för att hitta något läkemedel som kan hjälpa dessa stackars barn. Anyway, konserten var väldigt fin.

I söndags städade jag lite på morgonen och så gick vi på en 2 timmars promenad med hunden. Mysigt! Hon var heelt slut efteråt, jag likaså. Men det var bara att hoppa in i duschen och göra oss i ordning för galan som skulle äga rum senare på kvällen. Vi anlände till röda mattan i god tid och stod och minglade med massa folk i typ 2 timmar innan middagen. Jag var döhungrig som vanligt, så jag mumsade i mig ett x antal snittar och sushibitar som serveringstjejerna bar omkring på. Champagnen flödade och vi hade kul! Middagen var gudomlig, fick helt annan 3 rätters middag än alla andra pga alla andra hehe. Getost sallad till förrätt, svamp risotto till huvudrätt och en gigantisk fruktsallad till efterätt. Såklart blev det lite bakelser och kaffe på det! Avslutade kvällen relativt tidigt då vi var väldigt trötta. Laddar upp lite bilder i nästa inlägg, så håll utkik.

Idag har jag pratat i telefon i över 5 timmar tror jag...! Välbehövligt :)

Har hunnit med att läsa en massa bloggar, fixa lite ärenden på stan och storstäda här hemma. Väldigt bra att städa och prata i telefon samtidigt, multitasking!  :)

Nu ska vi handla mat för de nästkommande två veckorna innan vi åker HEEEEM TILL SVEEEERIGE!!!!


Underbar julfest!

Vi hade en underbar kväll igår på julfesten. En bil kom och hämtade oss och körde oss upp i bergen. Festen var i ett jättefint hotell. D hade sin nya snygga kostym på sig och jag hade en röd (!) klänning på mig, med matchande rött (!!!) läppstift haha. Vi åt en tre rätters middag och en trollkarl stod för underhållningen. Han var jättebra! Det var ca 250 personer där, alla som jobbar på detta läkemedelsföretag som kommer att sponsra D med en bil och det var dom som gav honom en dator. Vi var hedersgäster :) Alla blev ganska fulla, all dricka var gratis. Mitt glas var aldrig tomt, det fylldes på med rosé vin och champagne i det andra ganska flitigt. Jag dansade med högsta chefen och finansdirektören flera gånger hahahaha. Allt som allt var det en kväll jag kommer minnas för alltid. Vi stannade över på hotellet över natten, åt en brakfrukost imorse och kom hem nyss.

Ikväll ska vi på julkonsert, det ska bli mysigt. Imorgon är den stora galan


strävan efter det omöjliga

Jag blir galen. Har för mycket tankar i mitt huvud. Kommer jag någonsin bli nöjd? Även när jag har det jag behöver i mitt liv, ett bra eget hem, stadigt jobb och allt det där, kommer jag kunna vara nöjd med det, eller kommer jag fortsätta att leta fel, vara kritisk och negativ? En vacker dag hoppas jag att jag är nöjd med mig själv framförallt. För denna konstanta oro och ångest håller på att äter upp mig innifrån. Jag vet att det är bra att sikta högt, men hur högt är är för högt? Hur ska jag kunna ta dagen som den kommer och vara nöjd med den? Jag är trött på att drömma om något bättre, jag har det bra nu! Varför kan jag inte uppskatta det, och vara glad för det jag har?