konstiga matvanor...

Jag äter verkligen konstigt har jag kommit fram till. Mycket har med mina allergier att göra tror jag, rädslan för mat växer hela tiden. 

Jag har utvecklat flera "fobier" för mat dom senaste åren... den som jag har haft längst är min orange fobi. Eftersom jag är allergisk mot morötter så har jag fått för mig att all mat som är orange är "farlig". Har jag en godispåse äter jag alla godisar förrutom dom orange. Men å andra sidan kan jag dricka orange saker, typ apelsinjuice...? skumt!

Min andra fobi är för kanter.... alla slags kanter! Brödkanter har jag inte ätit så länge jag minns, men det blir faktiskt bara värre och värre....kanter på pannkakor, tårta, baguetter, osv. Det konstigaste är att jag har börjat äta pommes frites på ett ovanligt sätt. Jag biter av ena "kanten", äter mitten och lämnar den andra "kanten". 

Jag var hos en läkare förra veckan...igen...angående mina allergier. Det visar sig att det är min björkpollenallergi som är den dumma! Hade det inte varit för den så hade jag kanske inte haft alla mina konstiga allergier, eftersom kyckling etc är krossallergier från björkpollen. Gah. Det positiva är att jag kan äta mer kokta grönsaker/frukter än vad jag visste. Men jag tycker om råa grönsaker och frukter, inte kokta! Hur gott låter det med kokt banan liksom? Näe precis... 

Jag är en riktig periodare när det gäller mat. Jag äter en sak i flera dagar till frukost, lunch och middag tills jag tröttnar på det och äter inte det på några veckor. 

Frukost är svårt, jag ser ingen mening i att äta mackor...blir inte mätt och känns bara onödigt. Vill oftast ha något mer matigt och varmt, så därför blir frukost till en tidig lunch oftas (=nudlar)

Idag blev det chips och dipp till middag.... behöver jag ens tillägga att D är inte hemma..... hehe

 


It's been a while...

Jag har försummat bloggen på den senaste tiden. Men av någon konstig anledning har jag inte hunnit med att skriva i min blogg, god knows why.

Anyway, vi har fått vår bil!!! Den är så fin sååå. Jag har kört massor eftersom D är i Holland denna vecka så jag var tvungen att bli bekväm med den snabbt. Nemas problemas! Har bara åkt lite lite vils, trots att jag har en GPS hehe :)

Jag har åkt Starbucks drive thru, den första och enda i hela Storbritannien! Helt underbart, beställa en kaffe utan att behöva gå ut ur bilen och fortsätta köra! Eller sitta kvar på parkeringen :P

I och med bilen har jag tyvärr blivit väldigt väldigt lat... jag tar med hunden i bilen till parken om det är dåligt väder...haha... bäst vore om jag kunde sitta kvar i bilen och hon kunde springa brevid...det vore en syn!

Jag har inte ens lagat mat sen förra torsdagen...! I fredags åkte vi till TGI Fridays (typ 700m från lägenheten hahaha) och käkade underbar mat där.... I lördags skjutsade jag D till flygplatsen och sedan tog jag och S en Starbucks på vägen hem och så vart det lite sushi till lunch! På kvällen kom K hit och vi beställde Kina mat...vi gick ut och dansade hela natten lång och det vart en toppenkväll! På söndag åkte jag och S till Cardiff Bay for att äta på en NY italiensk restaurang, Frankie & Bennys! Och igår vart det indisk mat....muuums. Jag fattar inte varför jag inte har ätit hemma, jag har inte råd med detta? Jaja, jag vägrar köpa mat tills D kommer hem igen på söndag kväll, så jag ska leva på maten vi har i skafferiet, dvs nudlar och soppor!

Idag ska jag jobba, leta jobb och titta på Beverly Hills. Ja, det blir bra. Såg faktiskt den nya 90210, typ ny version av gamla Beverly Hills och det var inte så illa som jag trodde att det skulle vara! Såklart att det var lite cheesy Californian feeling över det hela, men ja tror det påminner om typ OC, The Hills, Gossip Girl och alla sådana serier som jag inte följer. Kanske borde börja följa nåt? Mina favoriter på tv just nu är bara City akuten, sista säsongen ju! och Masterchef, amatörkockar som vill lyckas i ett professionellt kök...mmmmm dom lagar superb mat. 

Nåja... dags att återgå tll verkligheten.

Skriver mer ikväll, jag looovar :)


Överraskningen

I onsdags natt åkte jag hem till Sverige! Hehe. Min mamma fyllde 50 i söndags så jag kom hem och överaskade henne!

Flygresan var lååång och jobbigt, men det var såå värt det :)

Jag kom hem typ halv 3 och min lillasyster Anita satt i vardagsrummet och lyssnade på musik. Hon blev helt paff när hon såg mig haha, det såg ut som att hon hade sett ett spöke! Sen gick jag in till mamma där Amanda låg och sov för att hon är sjuk, tände lampan och sa: SURPRISE! Jag trodde mamma skulle få en hjärtattack eller nåt, hon såg helt chockad ut. Jag skrattade så mycket att jag grät. Hennes min kommer jag aldrig att glömma! Hihi.

Vi satte oss och pratade till typ 4 och drack lite te. Vid 8 gick jag upp för att köra pappa till hans jobb eftersom jag var tvungen att ha bilen under dagen. Jag åkte till Uppsala och fixade min reservprotes, och jag kommer kunna ha skor med klack nu, woho! Det snöade hela dagen där så det var mysigt att se :)

På kvällen åkte jag och träffade E, vi käkade på McDonalds :P

I fredags var jag hemma hela dagen, både jag coh mamma var väldigt förvirrade  haha.

På lördagen så fixade vi med lite "överraskningar" till mamma och tog det lugnt! Jag gick nästan in i Isabella "Blondinbella" Löwengrip på Sveavägen haha...

När vi gick in och väckte henne på hennes födelsedag så såg hon inte ens oss, för vi hade en bukett med 50 röda rosor framför oss! Det blev en tårta från NK dagen till ära och så hade hon gjort en underbar smörgåstårta. På kvällen åkte vi och hyrde film, Mamma Mia, och så åkte vi till Akki på Söder och köpte 60 (!!!!) bitar sushi som vi åt upp väldigt snabbt!

Resan tillbaka till Cardiff var ett helvete, mitt flyg var försenat i 8 timmar! Så jag satt på Skavsta heeela dagen. Inte kul! Men men, mamma var så glad över att jag kom så det var värt det :)

Idag har jag skrivit mejl, skickat brev och ringt runt en massa. Äter lite nudlar och ska gå och jobba snart. Suck.

Back to reality....


Ledig

Idag har jag varit leedig! Helt ensam hela dagen, bara jag och lilla hunden. Städade hela lägenheten och sen visste jag helt plötsligt inte vad jag skulle göra mer... vad gör man när man är helt ledig? Är inte bra på att "bara vara". Få lätt ångest då. Trots att jag hade ett par "måsten" så valde jag att göra dom istället. Ingen panik. Så istället har jag legat i soffan och haft Beverly Hills maraton! Fick ju tredje säsongen i julklapp så det var helt perfekt :) 

Tror inte att jag kommer orka vänta tills min födelsedag för att önska mig säsong 4! Men å andra sidan har jag ju både Vänner boxen och Sex & the City avsnitten att ta mig igenom... men oftast har jag ju inte tid med lata slappdagar i soffan! Riktigt lyx.... Min mat idag har bestått utav 3 mandariner, 2 äpplen och glass....hehe ;)


Lugn dag

Softardag! Skriver fran Davids nya flasiga Sony Vaio laptop som inte har nagra svenska bokstaver...grrr.

Vi vaknade seent idag och tog Lulah pa en 3 timmars lang promenad! Hon ar helt slut nu hehe stackarn.

Jag stadade i koket i typ nagra timmar dessutom, nu ar det fint och rent dar! att stada har blivit lite av terapi for mig, det far mig att kanna mig luugn! Jag ar inte lika extrem som min mamma an som sorterar sina kryddor i alfabetisk ordning an dock :)

D kollar pa fotboll och jag laser bloggar... :D Vi har varit ganska nordiga dom senaste dagarna, jag pa min dator och laser bloggar och D spelar spel pa sin dator...vi sitter iaf tillsammans i soffan! :P

Snart ska vi veckohandla lite mat.... Ihhhh jag lantar massor till nasta vecka! Kan inte saga varfor hihi... ;)