konstiga matvanor...

Jag äter verkligen konstigt har jag kommit fram till. Mycket har med mina allergier att göra tror jag, rädslan för mat växer hela tiden. 

Jag har utvecklat flera "fobier" för mat dom senaste åren... den som jag har haft längst är min orange fobi. Eftersom jag är allergisk mot morötter så har jag fått för mig att all mat som är orange är "farlig". Har jag en godispåse äter jag alla godisar förrutom dom orange. Men å andra sidan kan jag dricka orange saker, typ apelsinjuice...? skumt!

Min andra fobi är för kanter.... alla slags kanter! Brödkanter har jag inte ätit så länge jag minns, men det blir faktiskt bara värre och värre....kanter på pannkakor, tårta, baguetter, osv. Det konstigaste är att jag har börjat äta pommes frites på ett ovanligt sätt. Jag biter av ena "kanten", äter mitten och lämnar den andra "kanten". 

Jag var hos en läkare förra veckan...igen...angående mina allergier. Det visar sig att det är min björkpollenallergi som är den dumma! Hade det inte varit för den så hade jag kanske inte haft alla mina konstiga allergier, eftersom kyckling etc är krossallergier från björkpollen. Gah. Det positiva är att jag kan äta mer kokta grönsaker/frukter än vad jag visste. Men jag tycker om råa grönsaker och frukter, inte kokta! Hur gott låter det med kokt banan liksom? Näe precis... 

Jag är en riktig periodare när det gäller mat. Jag äter en sak i flera dagar till frukost, lunch och middag tills jag tröttnar på det och äter inte det på några veckor. 

Frukost är svårt, jag ser ingen mening i att äta mackor...blir inte mätt och känns bara onödigt. Vill oftast ha något mer matigt och varmt, så därför blir frukost till en tidig lunch oftas (=nudlar)

Idag blev det chips och dipp till middag.... behöver jag ens tillägga att D är inte hemma..... hehe

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback